Java developer vacatures

4 IT-vacatures
Senior Java Developer
Soest
€ 72000
Senior Java Developer
Maarssen
€ 85000
Senior Software Engineer
Amsterdam
€ 70000
Senior Java Consultant
Schiphol-Rijk
€ 90000
Laat weten wat jouw IT-uitdaging is. Wij lossen het op.
phone

Java

Java is een van de meest bekende programmeertalen ter wereld en dankt haar naam aan de grote hoeveelheid koffie die de ontwikkelaars van Java dronken tijdens het creëren van het programma. Het werd ontwikkeld in de jaren 90 en is sindsdien niet meer weg te denken. Veel websites en applicaties maken er namelijk gebruik van. Maar ondanks dat dit nu de primaire doel is om Java te gebruiken werd het voor de opkomst van het internet vooral gebruikt voor koelkasten, vriezers en andere huishoudelijke apparaten. En ook recentelijk hebben de makers een nieuw doel voor ogen; namelijk games en apps voor smartphones.

Verder kan Java gebruikt worden op meerdere operating systemen zoals Windows gebruikt worden wat het een zogeheten ‘general-purpose’ programmeertaal maakt. Het voordeel hiervan is, is dat je slechts eenmaal een programma hoeft te maken en deze vervolgens op meerdere systemen kan gebruiken. Dit gaat volgens het ‘Write once, run anywhere’ principe waardoor codes automatisch aan de juiste operating systeem worden aangepast. Doordat veel andere programma’s zoals C dit niet hebben, is Java nog steeds interessant om te gebruiken voor veel ontwikkelaars.

Verschil tussen Java en JavaScript

Door de namen van beide programmeertalen wordt veelal gedacht dat de programma’s vrijwel identiek zijn, of op zijn minst sterk op elkaar lijken. Echter zijn er behalve de naam voornamelijk verschillen te vinden. Java en Javascript komen ten eerste van verschillende ontwikkelaars. Javascript zou zo zijn genoemd om haar voordeel te kunnen doen van het reeds populaire Java. Verder is Java, zoals hierboven beschreven, een volwaardige programmeertaal voor onder andere websites. Terwijl Javascript gemaakt is om HTML-elementen voor websites voor te maken. Desondanks zijn beide wel objectgeoriënteerd. Dit betekent dat zowel gegevens als bestanden als objecten worden gezien door Java. Enkel een Java developer kan deze objecten dan ook besturen.

Voordelen van Java

Websites met grote hoeveelheden bezoekers kunnen probleemloos op Java draaien dankzij doordat het veel stimuli tegelijk kan verwerken. Het is dan ook ontwikkeld voor grotere machines (zoals dus koelkasten en dergelijke). Java is een opensource programmeertaal. Dit houdt in dat Java ontwikkelaars aan het programma kunnen blijven sleutelen en het kunnen verbeteren. Daarnaast betekent dit dat Java vrij toegankelijk is voor iedereen. Dankzij dat Java opensource is, is er een erg grote community van Java ontwikkelaars (in Nederland is dit NLJUG). Deze communities houden haar leden goed op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen. Dit zorgt ervoor dat Java gebruikers de nieuwste toepassingen zo snel mogelijk kunnen uitproberen.

Verantwoordelijkheden Java developers

Als Java developer zul je websites, apps en games gaan programmeren en implementeren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van deze programma’s en zorg je ervoor dat alles goed loopt. Wanneer er zich dus problemen voordoen zal jij hier creatieve Java-gerichte oplossingen voor vinden. Verder zul je met opdrachtgevers om de tafel gaan om hun wensen op een zo goed mogelijke manier te vertalen in Java mogelijkheden en zul je dit duidelijk aan de opdrachtgever terugkoppelen.

Achtergrond Java developers

- HBO of WO achtergrond met een studie zoals (technische) informatica of computer science
- Geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen
- Denken in oplossingen
- - Sterke communicatie vaardigheden
- Kennis van andere programmeertaal (pré)

Ben je al enthousiast over Java? Ga dan naar onze openstaande Java vacatures op onze vacature pagina.