C++ Developer

Haal jij veel voldoening uit het bouwen van Ultra Low Latency systemen? Ben jij iemand die zich complexe systemen snel eigen maakt?

Laren

€ 80000

Medior (2-5 jaar ervaring)

Vier jaar geleden sloten vier partners de handen ineen. Na zelf jaren ervaring op te hebben gedaan bij grote handelshuizen, besloten ze voor henzelf te beginnen in hartje Laren waar ze nu met een team van 14 mensen werken. Ze zijn één keer verhuisd (anderhalve straat verder) en zitten nu in een prachtig pand dat net gerenoveerd is – inclusief extra kamer voor stoelmassages. Dit is meer dan verdiend, want ze werken hard aan het ontwikkelen van de beste handelsstrategieën. Deze worden uitgevoerd door middel van in hyper efficiënte algoritmes in combinatie met ultra-low latency handelssystemen. Met deze systemen handelen ze op stock-exchanges over de hele wereld. Ze vinden het belangrijk dat er per persoon wordt gekeken wat bij iemand past, wat iemands sterke punten zijn en daar als bedrijf dan op in te spelen. Er wordt fanatiek getafelvoetbald, een potje darts gespeeld of op vrijdag een biertje gedronken aan de bar.
De afgelopen jaren hebben ze veel geïnvesteerd in bouwen van effectieve handelsstrategieën. Om de concurrentie voor te blijven moet de snelheid van hun systemen omhoog. Dit gaan ze doen door de algoritmes te schrijven in C++ om ze sneller te maken. Daarnaast zijn ze bezig hun trading systemen deployen op servers die vlakbij de exchange staan en gaan ze hun koppelingen met data vendors en exchanges optimaliseren. Hiervoor heb je een goed begrip van CPU architectuur, Linux systemen en netwerk protocollen nodig. Iedere aandelenbeurs heeft zijn eigen connectivity protocol. Kennis hiervan is heel waardevol, maar niet verwacht. De kar van deze projecten wordt getrokken door een ervaren Software Engineer die alle systemen van voor tot achter kent.

Er wordt gezocht naar een C++ Developer die veel ervaring heeft op het gebied van testen, monitoren en onderhouden van grootschalige parallelle applicaties en databases. Jouw code faciliteert wereldwijd de handel van cryptovaluta op verschillende cryptobeurzen, welke 24/7 draait. De handel vindt zo dicht mogelijk plaats bij de beurs zelf, terwijl de handelssoftware wordt aangestuurd vanaf een centrale locatie. Deze aansturingssoftware dien geparalyseerd veel servers tegelijk aan te kunnen sturen. De enorme hoeveelheid data moet op een efficiënte manier verwerkt en opgeslagen worden.
 
De stabiliteit en betrouwbaarheid van de aansturingssoftware is van essentieel belang voor het mogelijk maken van de handel. Om de stabiliteit en betrouwbaarheid goed te kunnen garanderen wordt een groot deel van de bestaande Node.js codebase omgezet naar C++, vergezeld met een uitgebreide testomgeving en release pipelines. Je hebt diepgaande kennis en ervaring met het opzetten van dergelijke testomgevingen en release pipelines. Daarnaast haal jij veel voldoening uit het schrijven van code die: scalable, gedetailleerd gedocumenteerd, makkelijk onderhoudbaar, uitgebreid getest en volgens strikte coding standards geschreven is.

Profiel van de C++ Developer:
 
  • Je hebt ten minste 3 jaar relevante werkervaring
  • Je hebt aantoonbare ervaring met low-latency en/of high-throughput systemen
  • Uitgebreide ervaring van CI/CD pipelines
  • Ervaring men automated test units.
  • Ervaring met het opzetten van MySQL databases
  • Je hebt aantoonbare ervaring met C++ en Node.js
  • Je hebt ervaring met programmeren in een Linux/ Unix omgeving
  • Ervaring met Commandline, Bash/Shell scripting, SHH tunnels, etc
id 3422

Ben jij de persoon voor de job? Solliciteer dan!

Neem contact met ons op of vul het onderstaande formulier in...