Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

Op donderdag ochtend 11 mei hadden we het genoegen om 11 enthousiaste leerlingen van het Calandlyceum in ons kantoor te verwelkomen voor een bliksemstage. Deze speciale dag was georganiseerd in samenwerking met JINC, een organisatie die bruggen bouwt tussen het onderwijs en het bedrijfsleven om jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstanden de kans te geven om verschillende beroepen en sectoren te ontdekken. De dag begon om half 10 met een boeiende presentatie en rondleiding door Gheeta, een van onze marketeers. Ze legde de kinderen uit wat we doen, wie we zijn en waarom ons werk belangrijk is.

 

Leerlingen ontdekken diverse functies binnen Sterrk

Na de introductie werden de leerlingen verdeeld in drie groepen en kregen ze de kans om meer te leren over verschillende functies binnen ons bedrijf. Bij Gosro, onze designer, mochten ze hun creativiteit de vrije loop laten en hun eigen logo’s ontwerpen. Dit was een geweldige manier voor de kinderen om het belang en de kracht van branding te begrijpen. In de tussentijd was Jolijn, onze andere marketeer, druk bezig met het sollicitatie rollenspel. Dit was een uitstekende gelegenheid voor de leerlingen om te leren over de sollicitatieprocedure en de vaardigheden die nodig zijn om te slagen in een sollicitatiegesprek. Bij Gheeta mochten de leerlingen dan weer aan de slag met een cv-match oefening. Ze kregen de opdracht om een persona te matchen met een cv, een taak die hen hielp om de belangrijkheid van een goed cv in te zien en wat werkgevers zoeken in potentiële kandidaten. Deze oefening bood de leerlingen ook een waardevolle inzage in de wereld van recruitment. Ze leerden hoe recruiters potentiële kandidaten selecteren en evalueren, wat essentieel is bij het aantrekken van het juiste talent voor een organisatie. Na 20 minuten draaiden we de groepen om, zodat iedereen de kans kreeg om elke activiteit uit te proberen. Het was een dag vol leren, plezier en inspiratie, zowel voor de kinderen als voor ons team.

 

We geloven sterk in de missie van JINC: “Iedereen groeit met JINC.” Het was een eer om deel uit te maken van dit initiatief en we zijn ervan overtuigd dat deze bliksemstage een positieve en blijvende impact zal hebben op deze jonge, ambitieuze geesten. We hopen dat we deze leerlingen hebben geïnspireerd en dat ze nu een beter beeld hebben van wat werken in het bedrijfsleven inhoudt. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer bliksemstages te organiseren en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de toekomstige generatie professionals.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?