Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

Op donderdag 13 april waren wij aanwezig bij de Tech-Job fair in de Social Hub Amsterdam. De Tech-Job fair is een beurs die wereldwijd studenten, professionals en startups bij elkaar brengen die een expertise hebben binnen IT, sales en marketing. Voor ons was deze Tech-Job fair een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met potentiële kandidaten en om ons bedrijf te promoten. Velen weten dat de IT-sector de snelst groeiende sector ter wereld is en dat de vraag naar getalenteerde Tech.Talent groeit. Het bijwonen van evenement zoals deze is daarom ook een geweldige manier om de beste talenten te vinden die passen bij onze vacatures.

 

Nieuwe contacten leggen

Tijdens het event hebben we enorm veel nieuwe LinkedIn-connecties gemaakt. Dit is voor ons als recruitment- en consultancy bedrijf een geweldige manier om nieuwe contacten te leggen met potentiële kandidaten en op de hoogte te blijven van hun verdere ontwikkelingen. Wij vinden het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met potentiële kandidaten en hen op de hoogte te houden van toekomstige kansen binnen ons bedrijf.

Het is belangrijk om te onthouden dat het vinden van getalenteerd Tech-Talent niet alleen afhankelijk is van het bijwonen van evenementen zoals deze. Het is een continu proces van netwerken, werven en het bieden van uitdagende kansen en groeimogelijkheden voor werknemers. Voor ons was dit een geweldige ervaring en kijken uit naar de volgende Tech-beurs!

 

4 tips om je als bedrijf voor te bereiden op een beurs

Hoe zorg jij als bedrijf om goed voorbereid naar een beurs te gaan? Wij delen graag met jou de beste tips!

 

1. Ken je doelgroep

Het is belangrijk om je doelgroep te kennen voordat je naar een beurs gaat. Maak een lijst van de bedrijven en potentiële klanten of kandidaten die je wilt ontmoeten en doe vooraf onderzoek naar hun activiteiten en behoeften. Hierdoor kan je gerichter te werk gaan en je presentatie en communicatie afstemmen op de behoeften en interesses van de doelgroep. Zo kan je de kans vergroten dat je de juiste mensen ontmoet en jouw bedrijf effectief kunt promoten tijdens de beurs.

 

2. Bereid je marketingmateriaal voor

Als organisatie is het essentieel om je goed voor te bereiden op een tech-beurs, waaronder het creëren van aantrekkelijk marketingmateriaal. Een duidelijke en aantrekkelijke banner, mooie flyers en brochures en verschillende soorten merchandise kunnen bijdragen aan het succes van jouw bedrijf tijdens de beurs. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze materialen te ontwerpen en te produceren, zodat je jouw bedrijf op een professionele en betrouwbare manier kunt presenteren. Zo kan je de interesse van potentiële klanten wekken en jouw bedrijf op een aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen tijdens de tech-beurs.

 

3. Organiseer activiteiten

Organiseer activiteiten zoals presentaties of wedstrijden tijdens de tech-beurs om de aandacht van bezoekers te trekken en hen meer te laten weten over jouw bedrijf. Dit kan een geweldige manier zijn om nieuwe leads te genereren en relaties op te bouwen met anderen die werken in dezelfde sector. Zorg wel dat je voldoende tijd hebt om de activiteiten voor te bereiden en uit te voeren.

 

4. Train je personeel

Zorg dat je personeel getraind is, zodat zij potentiële klanten of kandidaten juist benaderen. Zorg dat zij beschikken over voldoende kennis van het bedrijf, de producten en diensten en dat zij professioneel kunnen communiceren. Je kunt eventueel oefenen met een rollenspel waarbij je je personeel ook traint op het beantwoorden van vragen. Wanneer je personeel goed getraind is kan dit bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

 

 

4 tips om je als kandidaat voor te bereiden op een beurs

Niet alleen als bedrijf, maar ook als kandidaat is het belangrijk om je voor te bereiden op een beurs. Ook hiervoor delen wij graag met jou de beste tips!

 

1. Onderzoek de bedrijven die aanwezig zullen zijn op de beurs

Zoek van tevoren uit welke bedrijven aanwezig zullen zijn op de Tech-beurs en wat hun specialisaties en producten zijn. Dit kan helpen om gerichter te werk te gaan en een betere indruk te maken tijdens het gesprek met de vertegenwoordigers van deze bedrijven.

 

2. Bereid je voor op vragen

Bedenk van tevoren welke vragen er gesteld kunnen worden tijdens het gesprek met bedrijfsvertegenwoordigers. Zoek uit welke vaardigheden en expertise gevraagd worden in de Tech-sector en zorg dat je goed voorbereid bent om deze vragen te beantwoorden.

 

3. Neem een portfolio mee

Neem een portfolio mee met voorbeelden van je werk en projecten die je hebt voltooid. Dit kan dienen als een goede referentie en laten zien wat je te bieden hebt.

 

4. Zorg voor goede communicatieve vaardigheden

Zorg dat je weet hoe je jezelf kunt presenteren aan potentiële werkgevers. Wees zelfverzekerd en overtuigend tijdens het gesprek en laat zien waarom jij geschikt bent voor de functie.

Door je goed voor te bereiden op een Tech-beurs en deze tips in acht te nemen, kan je de kans vergroten om in contact te komen met potentiële werkgevers en nieuwe kansen voor je carrière te ontdekken.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?