Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

Op 29 juni waren wij, drie vrouwelijke collega’s van Sterrk, aanwezig op het Women in Tech Event. Het was een dag vol interessante gesprekken en boeiende lezingen in de bruisende RAI Amsterdam.

Het event is het grootste tech-evenement voor vrouwen in Europa en het draait allemaal om leren, netwerken en natuurlijk plezier hebben. Meer dan 4.500 gelijkgestemden kwamen hier samen, waarbij iedereen de kans had om haar eigen programma samen te stellen, helemaal afgestemd op persoonlijke interesses en doelen.

 

Interessante lezingen

Wij begonnen onze dag met de lezing “Why Should You Scale Bottom-Up In Your Organization?”. Deze sessie richtte zich op de dynamiek van bedrijfsreorganisaties en het belang van team-first denken. We leerden over het belang van goed gedefinieerde grenzen binnen teams om de cognitieve belasting in balans te houden, wat bijdraagt aan snellere besluitvorming en verhoogde productiviteit. De spreker benadrukte het belang van autonomie en motivatie binnen teams voor een snellere en betere kwaliteit van levering. Het was een eyeopener en gaf ons veel stof tot nadenken over hoe we deze inzichten kunnen toepassen in onze eigen organisatie.

De tweede lezing die we bijwoonden was “Could An Artificial General Intelligence Be Created? Learn How To Build And Use AI Models Responsibly”. Deze sessie ging over de toepassingen van GPT (Generative Pre-trained Transformer) modellen en de angst en opwinding die Artificial General Intelligence (AGI) met zich meebrengt. AGI streeft naar het creëren van machines die in staat zijn tot menselijke intelligentie. We kregen inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van deze technologie en de potentiële impact ervan op de samenleving en ethiek. Het was vooral inspirerend om te denken over hoe deze AI-technologieën in onze eigen wereld kunnen worden toegepast.

 

Tech-inspiratie

Naast de lezingen was er ook ruimte voor netwerken, het ervaren van de nieuwste technologieën op de beursvloer en de mogelijkheid tot carrièreontwikkeling. We hebben veel nieuwe contacten gelegd en zijn geïnspireerd door de ervaringen van andere vrouwen in de tech-sector.

Het Women in Tech Event was een dag vol waardevolle inzichten, inspirerende gesprekken en het delen van uitdagingen en waarden. We kijken al uit naar het volgende evenement waar we onszelf opnieuw kunnen onderdompelen in deze gemeenschap en kunnen leren, netwerken en vooral, plezier hebben!

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?