recruiter in gesprek met tech professional
Picture of Lucienna

Lucienna

De eerste en meest toegankelijke manier om contact te leggen met anderen is tegenwoordig toch wel sociale media, zoals LinkedIn.  Maar jezelf echt onderscheiden doe je toch wel door het opbouwen van sterke, persoonlijke connecties.  Sterrk begrijpt het belang van persoonlijk contact en zet dit in om de beste Tech professionals te werven en te behouden. In dit artikel bespreken we waarom persoonlijk contact zo belangrijk is in IT-recruitment.

Authentieke relaties opbouwen

Persoonlijk contact staat aan de basis van elke succesvolle recruitmentstrategie. Het gaat niet alleen om het matchen van vaardigheden en ervaring met een functieprofiel, maar vooral om het opbouwen van een relatie gebaseerd op vertrouwen en begrip. Recruiters die de tijd nemen om kandidaten persoonlijk te leren kennen, kunnen beter inschatten welke bedrijfscultuur en projecten het beste bij hen passen. Dit leidt tot langduriger plaatsingen en meer tevredenheid.

Communicatie op maat

Elke Tech professional is uniek, met eigen wensen en carrièreambities. Persoonlijk contact maakt het mogelijk voor recruiters om op maat gemaakte communicatie te bieden. Bij Sterrk nemen we de tijd om onze kandidaten te begrijpen, niet alleen hun technische vaardigheden, maar ook hun persoonlijke voorkeuren en toekomstvisies. Dit stelt ons in staat om effectiever te communiceren en de kandidaten te voorzien van de mogelijkheden die echt bij hen passen.

Inzicht in technologische vaardigheden

Technologie evolueert snel en Tech professionals moeten voortdurend bijleren om relevant te blijven. Persoonlijk contact helpt recruiters om een beter inzicht te krijgen in de specifieke vaardigheden en technische expertise van een kandidaat. Dit is belangrijk voor het maken van de juiste match tussen kandidaat en vacature.

Snellere en effectievere plaatsingen

Door een sterke persoonlijke band op te bouwen, kunnen recruiters sneller handelen wanneer de juiste kans zich voordoet. Dit is belangrijk in een markt waar zowel de vraag naar Tech professionals als de concurrentie groot is. Een recruiter die snel kan schakelen en direct met kandidaten kan communiceren, heeft een voorsprong.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?