man achter laptop
Picture of Lucienna

Lucienna

Voor Tech Professionals die streven naar een evenwicht tussen professionele groei en persoonlijke vrijheid, kan mid-lancen de juiste fit zijn. In deze blog verkennen we de voordelen, uitdagingen, en kansen van mid-lancen in de tech sector.

 

Wat is mid-lancen?

Mid-lancen is een hybride werkmodel waarbij je als professional werkt op basis van een contract met een bemiddelingsbureau. Dit bureau verzorgt de contractuele verplichtingen en biedt vaak extra voordelen zoals pensioenopbouw en verzekeringen, vergelijkbaar met een vast dienstverband. Tegelijkertijd behoud je als mid-lancer een hoge mate van autonomie en flexibiliteit in je projectkeuzes, vergelijkbaar met een freelancer. Dit model staat bekend onder meerdere namen, waaronder Midlance en het 70%-30% model.

 

Voordelen van mid-lancen voor Tech Professionals

 1. Professionele vrijheid: Als mid-lancer kies je zelf projecten die aansluiten bij jouw carrière-ambities en persoonlijke passies. Je hebt de vrijheid om je te verdiepen in specialistische niches die jou het meeste aanspreken, zonder beperkingen van een vaste werkgever.
 2. Financiële stabiliteit: Mid-lancers genieten van een stabiel inkomen, mede dankzij de ondersteuning van een bemiddelingsbureau. Dit biedt niet alleen een zekerheid die vergelijkbaar is met het loon van een freelancer, maar ook continuïteit in werk en inkomsten, wat bijdraagt aan een veiligere werkcontext.
 3. Geen administratieve lasten: Mid-lancers hoeven zich geen zorgen te maken over tijdrovende taken zoals acquisitie, administratie, en belastingaangiften. Deze taken worden door de organisatie uit handen genomen, zodat jij je volledig kunt richten op je vakgebied.
 4. Verzekerd van continu inkomen: In tegenstelling tot traditionele freelancers, die afhankelijk zijn van het betaalgedrag van opdrachtgevers, ontvangen mid-lancers een vast salaris. Dit betekent ook dat je verzekerd bent van een inkomen tijdens ziekte of wachttijden tussen opdrachten, zonder de noodzaak voor persoonlijke verzekeringen die hoge kosten met zich meebrengen.
 5. Uitgebreide netwerkmogelijkheden: Door te werken aan diverse projecten met verschillende klanten, bouw je als mid-lancer een waardevol netwerk op binnen de tech industrie. Dit netwerk kan cruciaal zijn voor toekomstige carrièrekansen en jouw professionele ontwikkeling.

 

Uitdagingen en overwegingen

Mid-lancen biedt veel voordelen, maar het is ook belangrijk om bewust te zijn van de potentiële uitdagingen:

 • Contractuele verplichtingen aan je werkgever: Als mid-lancer heb je niet dezelfde vrijheid als een freelancer om bijvoorbeeld spontaan vakantie te nemen, omdat je gebonden bent aan de afspraken in je contract. Het is daarom essentieel om deze contracten zorgvuldig te onderhandelen, zodat je rechten en verplichtingen duidelijk vastgelegd zijn.
 • Risico van langdurige ziekte: Een belangrijke overweging is het risico dat je loopt bij langdurige ziekte. Een van onze klanten biedt een speciale verzekering om dit risico te dekken, waardoor mid-lancers beschermd zijn tegen de financiële gevolgen van langdurig ziekteverzuim.
 • Continu leren: De snelle ontwikkelingen binnen de tech sector vereisen dat je als mid-lancers continu nieuwe vaardigheden en kennis verwerft. Dit is essentieel om relevant te blijven en competitief te blijven in je vakgebied.

 

Hoe begin je met mid-lancen?

Voor Tech Professionals die overwegen om mid-lancer te worden, zijn hier enkele stappen om te beginnen:

 1. Evalueer je vaardigheden en specialisaties: Identificeer je sterke punten en de marktbehoeften. Specialiseer je in vaardigheden die in trek zijn en waar je passie voor hebt.
 2. Kies een bemiddelingsbureau: Selecteer een bureau dat ervaring heeft in de tech sector en goede voorwaarden biedt die aansluiten bij jouw professionele en persoonlijke behoeften.
 3. Bouw een portfolio: Ontwikkel een sterk portfolio dat jouw vaardigheden en succesvolle projecten toont. Dit kun je zien als je visitekaartje voor potentiële klanten.

 

Conclusie

Mid-lancen biedt een carrièreoptie voor Tech Professionals die zoeken naar de ideale mix van vrijheid en zekerheid. Met de juiste aanpak kun je genieten van de voordelen van beide werelden, terwijl je je passie voor technologie blijft volgen.

 

Wil je meer weten over mid-lancen? Neem dan direct contact op met Joey op 06-28822986.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?