drie collega's van Sterrk
Foto van Lucienna

Lucienna

Sterrk biedt een unieke kans voor studenten om professionele vaardigheden te ontwikkelen terwijl ze nog studeren. Onze werkstudenten Willem, Yasmijn, Carlijn en Max delen hun persoonlijke ervaringen en geven inzicht in hun dagelijkse werkzaamheden en leertrajecten bij Sterrk. Deze blog werpt een licht op wat nieuwe werkstudenten kunnen verwachten en benadrukt onze huidige vacature voor werkstudent recruitment.

 

Willem — Communicatie & sales

Willem, bijna afgestudeerd in Communicatie, heeft bij Sterrk de perfecte rol gevonden om zijn sales-vaardigheden te versterken. “Ik vond Sterrk via LinkedIn en werd aangetrokken door de flexibele rol die me meer leerde over de IT-sector,” vertelt Willem. Zijn werkdag begint met een overleg met de salesmanager, waarna hij zich richt op het sourcen van kandidaten en het telefonisch benaderen voor nieuwe job mogelijkheden. “Het zoeken naar het ideale kandidaat profiel en het overtuigen van kandidaten via de telefoon zijn uitdagende maar leerzame aspecten van mijn baan.”

Yasmijn — Psychologie & HR

Yasmijn studeert Coaching & Vitality in Organizations en heeft een achtergrond in Arbeid- en Organisatiepsychologie en HR-management. “Mijn dag bij Sterrk begint met een kop koffie en het bijwerken van LinkedIn berichten en mails, gevolgd door het sourcen voor specifieke vacatures,” legt Yasmijn uit. “Het leren van IT-vocabulaire was een uitdaging, maar het directe contact met gepassioneerde developers helpt mij snel te leren. Ik waardeer vooral de sociale interacties met collega’s en de kansen om uit mijn comfortzone te stappen.”

Carlijn — International business & filosofie

Na haar verhuizing naar de Randstad begon Carlijn aan haar Master Business Administration aan de VU. “Elke dag ziet er anders uit bij Sterrk, afhankelijk van de projecten waar ik aan werk. Aanvankelijk was het wennen, maar nu geniet ik van de afwisseling,” deelt Carlijn. Ze waardeert het directe contact met kandidaten: “Ik heb vaak leuke gesprekken en leer daar veel van. Bij Sterrk verbeter ik mijn sociale vaardigheden en leer ik om op een zakelijke maar persoonlijke manier in contact te staan met kandidaten.”

Max – Transport & Supply Chain Management

Max, 26 jaar oud, is bezig met het afronden van zijn studie Transport and Supply Chain Management aan de VU. Via een LinkedIn-bericht kwam hij terecht bij Sterrk, waar hij twee keer per week aan interessante projecten werkt. “Een werkdag deel ik over het algemeen zo in dat ik aan twee projecten werk. In de ochtend zit ik bijvoorbeeld in een Junior Developer-rol en ‘s middags pak ik een wat uitdagendere rol aan,” vertelt Max. “IT-recruitment is een vakgebied dat continu in beweging is. Als IT-recruiter kom je dagelijks obstakels tegen die vragen om innovatieve oplossingen en een flexibele aanpak.”

 

Gemeenschappelijke ervaringen en advies

Alle vier de werkstudenten benadrukken de waarde van proactief zijn en het belang van leren door te doen. Willem vertelt: “Het zoeken naar het ideale kandidaat profiel en het overtuigen van kandidaten via de telefoon zijn uitdagende maar leerzame aspecten van mijn baan.” Daarnaast merkt Carlijn op dat ze vaak leuke gesprekken heeft en daar veel van leert. Bij Sterrk verbetert ze haar sociale vaardigheden. Max benadrukt het belang van snelle communicatie: “Topkandidaten zijn vaak maar kort beschikbaar, en een traag wervingsproces kan ertoe leiden dat je de beste kandidaten misloopt.” Ze zijn trots op hun bijdragen aan het succes van Sterrk, zoals het plaatsen van kandidaten in passende IT-rollen, wat hen een gevoel van voldoening geeft. “Wees niet bang om fouten te maken en leer actief van ervaren collega’s,” adviseren ze.

 

Toekomstige ambities

Willem ziet zijn toekomst binnen IT-recruitment, terwijl Yasmijn nog overweegt of haar toekomst in recruitment ligt. “Ik ga zelf waarschijnlijk niet verder in recruitment,” zegt Yasmijn, “maar ik leer hier wel waardevolle vaardigheden die ik kan toepassen in andere HR-rollen.” Carlijn vindt het moeilijk om haar toekomst te voorspellen maar geniet momenteel volop van haar rol bij Sterrk. “Het is echt een team dat hard werkt maar ook van gezelligheid houdt,” zegt Carlijn. Max wil zich verder specialiseren in IT-recruitment en het verkennen van kandidaat ambities. “Door in gesprek te gaan, wil ik hun doelen en motivaties binnen de IT-sector beter begrijpen, zodat ik hen effectiever kan begeleiden in hun carrière pad,” legt Max uit.

 

Waarom Sterrk?

Werken bij Sterrk betekent werken in een ondersteunende omgeving waar je echte professionele ervaring opdoet naast je studie. De flexibele werkuren maken het mogelijk om je studie met je werk te combineren, terwijl je waardevolle vaardigheden opdoet die essentieel zijn in elke professionele setting. Willems advies aan potentiële werkstudenten: “Als je op zoek bent naar een leuke, leerzame en flexibele baan naast je studie en geïnteresseerd bent in sales en recruitment, dan is Sterrk de perfecte plek voor jou.”

 

Ben je geïnspireerd door de verhalen van Willem, Yasmijn, Carlijn en Max? Overweeg dan om je aan te sluiten bij ons team en de volgende stap in je carrière te zetten bij Sterrk. Voor meer informatie over onze vacatures, bezoek onze website.

 

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?