Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

De start van een nieuwe baan is vaak een periode van gemengde emoties – opwinding, anticipatie en een vleugje nervositeit. Het is een tijd waarin eerste indrukken worden gevormd en waarin de basis wordt gelegd voor de toekomstige werkrelatie. Onlangs sprak ik met Ingrid, een nieuwe collega van Sterrk. In deze blog wordt Ingrids ervaring tijdens haar eerste weken bij Sterrk gedeeld.

 

Een warm welkom en eerste indrukken

“Vanaf het moment dat ik door de deuren van Sterrk liep, voelde ik me welkom,” vertelde Ingrid. Er was een warm ontvangst die bijdroeg aan een comfortabele en ondersteunende werkomgeving. Een belangrijk aspect dat bijdroeg aan deze positieve ervaring was de bedrijfscultuur. Het bedrijf heeft een sterke focus op teamgeest, iets dat onder meer tot uiting komt in gezamenlijke lunches. Dit soort activiteiten dragen bij aan een gevoel van samenhorigheid en gemeenschap onder de medewerkers.

Een andere factor die de nieuwkomer positief opviel, was de mentorship sfeer die het bedrijf uitstraalt. Een van de werknemers onderstreept tijdens de training het belang van feedback: “Feedback is a gift”. Er werd duidelijk aan toegevoegd dat “het oké is om fouten te maken.” Deze houding draagt bij aan een ondersteunende en niet-competitieve omgeving waar teamleden elkaar helpen en ondersteunen in plaats van met elkaar concurreren.

Het inwerkproces bij Sterrk werd grondig en goed georganiseerd. Tijdens de eerste week nam Ingrid deel aan verschillende trainingen die werden gegeven door ervaren teamleden. Deze trainingen boden waardevol inzicht in de werking van de recruitment lifecycle. “Ik waardeerde de balans tussen gestructureerde trainingen, de ruimte om jezelf te ontwikkelen en eigen verantwoordelijkheid te nemen,” vertelde Ingrid.

 

Het pad naar IT-recruitment

Met haar eerdere ervaring in de recruitmentsector van de Filipijnen, was de overgang naar IT-recruitment een logische volgende stap. Nu zet ze haar carrière voort in Nederland. Gedreven door haar passie voor mensen en een verlangen om hen te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling, is ze ongetwijfeld een waardevolle nieuwe aanwinst voor Sterrk.

Na de eerste weken voelde Ingrid zich comfortabel en zelfverzekerd in haar rol bij Sterrk. Ingrid vertelde: “Ik kan veel vragen stellen en zelfstandig werken. Ik ben er helemaal klaar voor om de eerste deal te sluiten.” Ze vindt het belangrijk dat je tijdens het onboarding proces snel zelfverzekerd wordt, en merkt dat zij nu al stappen maakt binnen de recruitment. Vooral de dag planningen ondersteunen haar werkdagen goed.

Hoewel Ingrids ervaring overwegend positief was, had ze ook suggesties voor verbetering. “Het zou leuk zijn als ze in het begin een borrel zouden organiseren voor nieuwe mensen zodat we elkaar beter kunnen leren kennen buiten de werkuren,” suggereerde Ingrid. Deze feedback toont het belang van sociale evenementen in het creëren van een sterke teamdynamiek en onderstreept het idee dat een succesvolle integratie van nieuwe medewerkers verder gaat dan alleen werk gerelateerde activiteiten.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?