Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

In deze blog delen we inzichten en adviezen over detachering. Dit keer vanuit het perspectief van Jim, onze Fullstack Developer met waardevolle ervaringen. Lees verder om te ontdekken hoe Jim detachering ervaart en wat je te wachten staat.

 

Toen Jim zijn opleiding CMD als developer had afgerond, realiseerde hij zich al snel dat het vinden van een baan niet gemakkelijk zou zijn. De meeste bedrijven waren op zoek naar developers met veel ervaring en expertise, waardoor het vinden van werk een uitdaging werd. Maar toen hij solliciteerde bij Sterrk en terechtkwam in de detacheringsbranche, veranderde alles voor hem. Inmiddels werkt Jim nu zo’n 2 jaar bij Sterrk.

 

“Detachering heeft me de mogelijkheid gegeven om een start te maken met mijn carrière als developer”, vertelt Jim enthousiast. “Ik werd snel gedetacheerd als developer bij een overheidsinstantie, waar ik ontdekte dat er een grote behoefte was aan ervaren developers. Toch kreeg ik de kans om mijn vaardigheden te laten zien en meer ervaring op te doen, om zo door te groeien naar een medior developer.” Het was een uitdagende start van zijn carrière, maar Jim is blij dat hij de kans kreeg om zijn vaardigheden te ontwikkelen bij Sterrk via detachering. “Ik heb veel geleerd en ik heb nu een goede start van mijn carrière kunnen opbouwen dankzij deze ervaringen”, concludeert hij.

 

Veel ervaring opdoen met detachering

Maar wat maakt detachering zo’n aantrekkelijke optie voor startende developers? Voor Jim heeft het vooral te maken met de afwisseling en de mogelijkheid om snel ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers en projecten. “Als gedetacheerde developer heb je de kans om te werken aan diverse projecten en opdrachten, en zo snel ervaring op te doen bij verschillende bedrijven”, legt Jim uit. “Bovendien biedt detachering ook meer zekerheid dan het freelancen van diensten, omdat je als gedetacheerde developer werkt voor een detacheringsbureau dat verantwoordelijk is voor het vinden van passende opdrachten en het regelen van de administratieve zaken.” Maar, detachering brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals het werken in verschillende omgevingen en teams, en het omgaan met nieuwe technologieën en processen. Voor Jim is dit een leerzame periode waarin hij kan groeien om meer expertise en senioriteit op te bouwen. “Het belangrijkste is om altijd goed te blijven communiceren met je team, en een transparante werksfeer te stimuleren”, adviseert Jim. Als developer is het zeker ook belangrijk om communicatieve skills te hebben, en niet bang te zijn om over je onzekerheden te praten.

 

Afwisseling en snel ervaring

Kortom, detachering kan een geweldige optie zijn voor zowel beginnende als ervaren developers die hun carrière willen starten en zich willen ontwikkelen in de IT-branche. Detachering heeft Jim veel gebracht: “Als je op zoek bent naar afwisseling en de kans om snel ervaring op te doen, dan is detachering zeker iets om te overwegen”. Door te werken aan verschillende projecten en opdrachten, kunnen developers hun vaardigheden ontwikkelen en waardevolle ervaring opdoen. En wie weet, misschien kan detachering ook de start zijn van jouw succesvolle carrière als developer.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?