Picture of Gheeta

Gheeta

Hi, ik ben Gheeta. Een marketeer met een grote passie voor tech. Altijd op zoek naar de nieuwste trends om onze klanten en Tech Professionals vooruit te helpen.

“Bij ons staat de mens centraal, net als bij Sterrk. Samen richten wij ons op het aantrekken van IT-professionals voor LTP, en die worden met open armen ontvangen! Zij dragen immers bij aan het realiseren van onze innovaties en digitalisering plannen, waardoor wij onze klanten nóg beter kunnen ondersteunen met psychologische inzichten.”

 

Organisaties toekomstbestendig maken met psychologische inzichten

 

Met ruim 120 psychologen, developers, product owners en andere professionals werkt LTP samen om mensen, teams en organisaties effectiever en veranderkrachtiger te maken. Ellen de Groot, Chief Digital Officer: “Nu we richting de 100 jaar (!) gaan, focussen we ons vol op de verdere digitalisering van onze organisatie. We ontwikkelen hiervoor State-of-the-art technology: met ons zelflerende expert platform geven wij inzichten die medewerkers, leidinggevenden en professionals in organisaties als basis gebruiken voor het werken aan hun toekomstbestendige organisatie.”

 

Innovatieve marktleider in assessment

LTP is ontstaan in 1927 vanuit de VU Amsterdam, met het idee om wetenschappelijke inzichten toepasbaar te maken ten behoeve van mensen in organisaties. Ellen: “Kenmerkend voor LTP zijn onze oprechte en intense betrokkenheid bij onze klanten, onze wetenschappelijke wortels én het vermogen om onszelf steeds opnieuw uit te vinden. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve marktleider in assessment.”

“We hebben een sterke innovatieve visie en een gezamenlijke purpose, dat zie je terug in het succes van LTP in de afgelopen – bijna – 100 jaar.”

 

Focus op talenten

Het optimaal laten floreren van talent in organisaties, dat is waar LTP voor staat. De optimale inzet van een talent wordt echter niet alleen bepaald door de individuele vaardigheden en persoonlijkheid, maar ook door de rol binnen een bepaalde groep of organisatie. Het gaat dus juist om de match en de interactie met de context: het team en de organisatie als geheel. Ellen: “We kunnen veel meerwaarde bieden met onze psychologische inzichten door te kijken naar het individu en de wisselwerking van diegene met het team en de organisatie.”

“Technologie en psychologie gaan daarbij voor ons hand in hand. Met onze psychologische inzichten en people data helpen we organisaties met de bredere vraagstellingen, die gaan over het inzichtelijk maken en optimaal inzetten en ontwikkelen van talent.”

 

Zelf ook continu in ontwikkeling

Het spreekt voor zich dat we binnen LTP er alles aan doen om ook onze eigen talenten zo goed mogelijk te laten floreren. De vraag naar meer psychologisch inzicht bij bredere organisatievraagstukken versterkt onze eigen digitaliseringsfocus enorm. Ellen: “LTP is continu in ontwikkeling en we vragen onszelf steeds af hoe we nog een stapje verder kunnen gaan. Nieuwe technologieën bieden kansen om ons productportefeuille verder uit te breiden en onze strategische ambities te realiseren en aan te scherpen.”

De eigen innovatieafdeling van LTP heeft bijvoorbeeld een samenwerking met de VU om zo onder andere de toekomst van AI in recruitment te onderzoeken. “Door nog meer in te zetten op digitalisering, kunnen we onze klanten helpen met in hun besluitvorming bij strategische beslissingen met voorspellende modellen (AI/ML) en met data-gedreven inzichten.

 

Wervingsvraagstuk door digitalisering

“Vanuit die sterkere focus op digitalisering blijven we continu op zoek naar nieuwe mensen voor ons team. Een uitdagend wervingsvraagstuk: hoe blijven we de juiste mensen aantrekken die onze ambities omarmen en onze psychologische inzichten kunnen digitaliseren?” vertelt Ellen. “LTP is op zoek naar een specifieke skillset voor onze IT-professionals. En daar komt Sterrk in beeld. Robbert heeft ons hier goed bij geholpen. Naast de match op de skillset heeft hij ook gekeken naar de match tussen kandidaat en LTP waar het gaat om persoonlijkheid en waarden.”

 

Passievolle mensen met hetzelfde doel

Ellen: “Bij LTP werken vooruitstrevende professionals die van elkaar willen leren en elkaar willen helpen groeien, om zo de organisatie verder te brengen. Het is belangrijk dat nieuwe collega’s aansluiten bij dit profiel. Sterrk helpt ons bij het aantrekken van de juiste collega’s. De IT-professionals die we aannemen via Sterrk, sluiten precies aan bij het profiel wat we zoeken: bevlogen mensen die écht iets willen bijdragen aan het veranderen van organisaties.”

Dat het profiel van de IT-professionals van Sterrk en de wensen van LTP zo goed matchen is volgens Van Krimpen, consultant bij Sterrk, niet vreemd: “Tech.Talents die zich bij Sterrk aansluiten, hebben zelf al de keuze gemaakt voor Sterrk uit de vele recruitment partijen. Naast de kwaliteiten en prestaties van een organisatie, maak je de keuze toch ook vaak op basis van karakter, in ons geval kiezen ze voor het karakter van Sterrk. Met de overeenkomsten tussen de karakter-benadering van LTP en Sterrk, is de juiste kandidaat vaak zo gevonden”.

 

Innovatief én divers

Het belang om van meerwaarde te zijn voor de ontwikkeling van individuen en teams is bij LTP evident en komt tot uiting op meerdere vlakken. Waar veel bedrijven achterblijven op het gebied van diversiteit, bestaat het IT-team van LTP uit bijna 50% vrouwelijke collega’s.

Share this article

Related articles

Ben je aan het oriënteren op een nieuwe baan of zoek je nieuwe Tech Professionals?