Trading Tool Developer

Heb jij altijd al interesse gehad in geautomatiseerde financiële handel? Ben jij iemand die een oog heeft voor performance en kwantitatieve data?

Laren

€ 65000

Senior (5+ jaar ervaring)

Drie jaar geleden sloten vier partners de handen ineen. Na zelf jaren ervaring op te hebben gedaan bij grote handelshuizen, besloten ze voor henzelf te beginnen in hartje Laren - waar ze nu met een team van 12 mensen werken. Ze zitten in een prachtig pand dat net gerenoveerd is en helemaal naar hun wensen is ingericht. Dit maakt het een prachtige plek – waar ze dan ook de beste handelsstrategieën ontwikkelen. Deze worden uitgevoerd door hyper efficiënte algoritmes in combinatie met ultra-low latency handelssystemen. Met deze systemen handelen ze op exchanges over de hele wereld. En voor het ontwikkelen van hun strategieën bouwen ze hun eigen interne tooling. Deze stelt hun in staat om data te analyseren, hypotheses te testen en handels algoritmes te back-testen. In dit bedrijf kijken ze heel expliciet naar je kwaliteiten en daar wordt het werk op afgestemd. Maar na een lange vruchtvolle week wordt er fanatiek getafelvoetbald, een potje darts gespeeld en een biertje gedronken aan de bar in het souterrain.
De afgelopen jaren hebben ze veel geïnvesteerd in bouwen van effectieve handelsstrategieën. Om de concurrentie voor te blijven moeten ze concurreren op de snelheid van hun algoritmes. Hiervoor heb je een goed begrip van CPU architectuur, Linux systemen en communicatie protocollen nodig. De kar van deze projecten wordt getrokken door een ervaren Software Engineer die alle systemen van voor tot achter kent. Naast deze trading systemen worden er analyse tools ontwikkeld. Deze tools gebruiken zowel historische-, als real-time marktdata, ze monitoren de draaiende algoritmes en maken het mogelijk je handelsstrategieën te back-testen.

Om het engineering team te versterken zoeken ze een (Senior) Software Engineer die affiniteit heeft met het bouwen van effectieve analytics interfaces. Daarnaast is interesse in low-latency systemen en automated trading een grote pré. Wat voor ervaring komt hier goed van pas? Je kunt denken aan game development (game-engines/graphics/GPU), simulatie software, low-latency trading systemen of andere real-time systemen met extreme low-latency componenten. Verder is ervaring met GTK, Qt, Clutter en/of OpenGL(ES) belangrijk voor het bouwen van  gebruiksvriendelijke en efficiënt-werkende analytics tools. In de eerste periode zal de nadruk liggen op het ontwikkelen van deze trading tools. Hierin zijn zowel de GUI’s als de koppelingen met de datastreams belangrijk. Daarnaast zullen jullie de systemen en algoritmes zelf gaan optimaliseren.  Hier komt de nadruk op te liggen nadat de trading tools tot een hoger niveau zijn getild. Ze zijn op zoek naar een engineer in hart-en-nieren, met een groot abstract denkvermogen en complexe concepten helder kan uitleggen. Als je iemand bent die niet houdt van ‘cutting corners’ en voldoening haalt uit het bedenken van de scherpste technische oplossingen, dan ben je hier als vis in het water.

Het profiel van een Trading Tool Developer (C++):
• Je hebt ten minste 4 jaar relevante werkervaring
• Je hebt aantoonbare ervaring met het bouwen van zowel GUI’s als backend systemen
• Je hebt aantoonbare ervaring met C++ of plain C
• Kennis van en ervaring met OpenGL, Clutter, GTK en/of Qt, NodeJS/JavaScript
• Je hebt ervaring met, of kennis van CPU architectures
• Je hebt ervaring met exchange protocols 
• Je hebt veel affiniteit met handelssoftware of financiële markten
• Kennis van exchange connectivity of ultra-low-latency systemen zijn een pré

 Packagedeal:
• Tot €5.000,00 bruto maandsalaris op basis van kennis, ervaring en fulltime
• 25 vakantie dagen
• Performance bonus
• Reiskostenvergoeding
• Vaste werkplek
• Laptop
• Opleidingsbudget 
• Bedrijfsuitjes
id 2476

Ben jij de persoon voor de job? Solliciteer dan!

Neem contact met ons op of vul het onderstaande formulier in...